Mechanisch bevestigde daken | Horaplan

Bij mechanische bevestiging wordt de dakbedekking vastgezet in de ondergrond. Hiervoor zijn diverse bevestigers beschikbaar, zoals parkers met tegenplaat, tules (parkers in kunststof huls) om thermische lekken tegen te gaan, maar ook om kortere parkers te kunnen gebruiken bij dikkere isolatie. Bevestiging vindt plaats volgens een windlastberekening, waarbij bijzondere aandacht is voor de kimfixatie, omdat juist hier veel problemen ontstaan.

Ook het dubbel föhnen van de randstrook in de kim is een specialiteit van Horaplan®, wat gedurende vele jaren voor een probleemloos dak zorgt. Voor een juiste mechanische bevestiging moeten de banen dakbedekking altijd dwars op het staaldak worden aangebracht. Bij een houten ondergrond (18 mm) dienen de bevestigers altijd door het dakbeschot heen te komen. Indien het aan de onderzijde zichtwerk blijft, is het mogelijk om een dikker dakbeschot toe te passen.

Bij betondaken wordt de dakbedekking mechanisch vastgezet door middel van een tule met slagplug in het boorgat.

Dáárom Mechanisch bevestigde daken!

+ Lange levensduur
+ Volledig UV-Bestendig
+ Licht van gewicht
+ Brandveilig

Dakbedekking

De PVC dakbedekking van Horaplan® is door zijn soepelheid geschikt voor vrijwel elke dakvorm. Platte, hellende of gebogen daken zijn dan ook geen probleem. Dat geldt zowel voor nieuwbouw als renovatie.

Kunststof dakbedekking van Horaplan® is bijzonder geschikt om mechanisch te bevestigen. Dit is mede te danken aan zijn sterke polyesterwapening, die voor een hoge treksterkte zorgt.

HORAPLAN EEN WATERDICHT CONCEPT

Contact
Postbus 2144 - 5300 CC Zaltbommel
Tel: + 31 0418 511 294
E-mail: info@horaplan.nl
Waarom Horaplan?

Uitstekende weersbestendigheid
Zeer lange levensduur
Onderhoudsarm
Recyclebaar
Technische ondersteuning
Schriftelijke garantie

Privacyverklaring